Tuesday, June 25, 2013

Kupidonov rižoto

Kupidonov rižoto



Sastojci:
500 g smrznute mešavine morskih plodova, dagnje, škampi, hobotnice i sl.), mala glavica crnog luka, 2 čena belog luka, šoljica basmati pirinča, šolja pasiranog paradajza, 3 kašike maslinovog ulja, prstohvat kurkume, prstohvat šafrana, prstohvat čilija u prahu, biber, so, 1 crvena paprika za dekoraciju

PRIPREMA
Na vrelom ulju prodinstajte seckani crni i beli luk, a kada se luk zarumeni, dodajte sve začine i pržite još koji trenutak. Dodajte odleđene, oprane i oceđene morske plodove i nalijte pasiranim paradajzom razmućenim u pola šolje vode. Na laganoj vatri kuvajte 15 minuta, uz povremeno dodavanje vode. Dodajte skuvan pirinač, sve promešajte, začinite kurkumom, šafranom, čilijem, solju i biberom, pa nalijte još malo vode i kuvajte još pet minuta da se sastojci sjedine. Servirajte toplo, ukrašeno trakama sveže crvene paprike ili paprike iz turšije.

0 comments:

Post a Comment