Kupidonov rižoto
Sastojci:
500 g smrznute mešavine morskih plodova, dagnje, škampi, hobotnice i sl.), mala glavica crnog luka, 2 čena belog luka, šoljica basmati pirinča, šolja pasiranog paradajza, 3 kašike maslinovog ulja, prstohvat kurkume, prstohvat šafrana, prstohvat čilija u prahu, biber, so, 1 crvena paprika za dekoraciju
PRIPREMA
Na vrelom ulju prodinstajte seckani crni i beli luk, a kada se luk zarumeni, dodajte sve začine i pržite još koji trenutak. Dodajte odleđene, oprane i oceđene morske plodove i nalijte pasiranim paradajzom razmućenim u pola šolje vode. Na laganoj vatri kuvajte 15 minuta, uz povremeno dodavanje vode. Dodajte skuvan pirinač, sve promešajte, začinite kurkumom, šafranom, čilijem, solju i biberom, pa nalijte još malo vode i kuvajte još pet minuta da se sastojci sjedine. Servirajte toplo, ukrašeno trakama sveže crvene paprike ili paprike iz turšije.
Search This Blog
Tuesday, June 25, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment