Prolećni rižoto
Za 4 osobe:
350 g pirinča,
2 struka mladog luka,
jedna mlada tikvica,
120 g mladih šargarepa,
manji koren celera,
150 g mladog graška,
100 g sveže kobasice,
1 dl suvog belog vina,
3 kašike struganog parmezana,
1,2 l goveđeg bujona iz kocke,
veza peršuna,
70 g maslaca i
so.
Povrće operite, oljuštite i isecite na kolutiće, odnosno kockice.
Pola količine maslaca otopite i na njemu prepržite seckani mladi luk, šargarepu i celer. Posolite, dodajte meso iz kobasica izdrobljeno viljuškom, pržite dva-tri minuta, stavite pirinač, promešajte nekoliko puta, prelijte vinom i sačekajte da alkohol ispari.
Dodajte dve-tri kutlače ranije pripremljenog goveđeg bujona, smanjite temperaturu i kuvajte, uz povremeno mešanje.
Kada je pirinač do pola skuvan dodajte grašak i kockice tikvica, sipajući povremeno po koju kutlaču goveđeg bujona.
Kada pirinač omekša i upije svu tečnost, dodajte preostali maslac, strugani parmezan i seckani peršun, promešajte, sklonite s ringle, sačekajte pet minuta i servirajte.
Search This Blog
Tuesday, June 25, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment