Tuesday, June 25, 2013

Rižoto sa spanaćem

Rižoto sa spanaćem



Sastojci:
8 kašika pirinča,
200 g svežeg spanaća,
4 kašike ulja,
glavica crnog luka,
200 g šampinjona,
malo soli,
malo bibera,
suvi biljni začin

PRIPREMA
Pirinač isperite u dve-tri vode i skuvajte ga. Pred kraj posolite, pobiberite i pospite suvim biljnim začinom. Skuvani pirinač skinite s vatre, poklopite ga i ostavite. Trebaće vam malo kasnije. Spanać takođe operite i kratko prokuvajte, pa ga iseckajte. Propržite luk na ulju, dodajte šampinjone iseckane na listiće i dinstajte toliko da sok koji pečurke puste ne ispari baš skroz. U tiganj dodajte pirinač i spanać, dobro promešajte i začinite. Ako je potrebno, dodajte malo vode ili bujona i ostavite još koji minut da se sastojci sjedine.

0 comments:

Post a Comment