Rižoto sa prazilukom
Za 4 osobe:
350 g pirinča dugog zrna,
ljuta paprika,
struk praziluka,
zelena salata,
1 dl suvog belog vina,
1,5 l povrtnog bujona iz kocke,
50 g struganog ementalera,
so i biber.
Papriku očistite i iseckajte na kockice, praziluku uklonite zeleni deo i iseckajte ga na kolutiće, a zelenoj salati uklonite sve veće listove, sačuvajte samo srce i iseckajte ga na listiće. Sve zajedno kratko propržite na 2 kašike maslinovog ulja, prelijte vinom, sačekajte da alkohol ispari, dodajte pirinač i promešajte. Postepeno sipajte ranije pripremljen ključali povrtni bujon iz kocke i kuvajte 15 minuta, uz stalno mešanje. Nekoliko minuta pre nego što ćete skloniti s ringle, posolite, pospite istruganim ementalerom, lagano promešajte i servirajte.
Search This Blog
Tuesday, June 25, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment