Rižoto sa dimljenim lososom
Za 4 osobe:
350 g pirinča,
100 g dimljenog lososa,
100 g očišćenih gambora,
100 g kačkavalja,
dva-tri struka vlašca,
0,5 dl votke,
0,5 l povrtnog bujona od kocke,
so, biber i
60 g maslaca.
Na vrelom maslacu zajedno propržite pola količine lososa isečenog na kockice i gambore, dodajte pirinač, pržite minut-dva, uz stalno mešanje, prelijte votkom i sačekajte da alkohol ispari. Postepeno sipajte unapred pripremljen vreli povrtni bujon i kuvajte uz lagano mešanje dok pirinač ne omekša. Pred kraj kuvanja posolite, pobiberite, sklonite s ringle, dodajte preostali iseckani dimljeni losos i kockice kačkavalja, pospite iseckanim vlašcem i servirajte.
Search This Blog
Tuesday, June 25, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment