Aromatični rižoto
Za 4 osobe:
- glavica luka,
- 3 čena belog luka,
- limun,
- 2 paketa smrznute mešavine plodova mora od 250 g,
- 300 g pirinča,
- 1 dl paradajz pirea,
- 1 dl kisele pavlake,
- maslinovo ulje, so i biber.
Pirinač skuvajte u ključaloj slanoj vodi, pazeći da zrna sasvim ne omekšaju, ocedite, isperite pod mlazom hladne vode i ostavite sa strane. Na vrelom ulju pet minuta pržite plodove mora sa svih strana, ocedite i položite na upijajući papir. U istom ulju izdinstajte seckani beli i crni luk i kada luk omekša dodajte paradajz pire i kiselu pavlaku. Posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun i uz stalno mešanje dinstajte pet minuta. U vreli sos stavite oceđene plodove mora i pirinač, pažljivo promešajte, prelijte limunovim sokom i servirajte.
0 comments:
Post a Comment