Thursday, May 9, 2013

Aromatični rižoto

Aromatični rižoto

Aromatični rižoto
 Za 4 osobe:
  • glavica luka, 
  • 3 čena belog luka,
  •  limun, 
  • 2 paketa smrznute mešavine plodova mora od 250 g, 
  • 300 g pirinča, 
  • 1 dl paradajz pirea, 
  • 1 dl kisele pavlake, 
  • maslinovo ulje, so i biber. 
Pirinač skuvajte u ključaloj slanoj vodi, pazeći da zrna sasvim ne omekšaju, ocedite, isperite pod mlazom hladne vode i ostavite sa strane. Na vrelom ulju pet minuta pržite plodove mora sa svih strana, ocedite i položite na upijajući papir. U istom ulju izdinstajte seckani beli i crni luk i kada luk omekša dodajte paradajz pire i kiselu pavlaku. Posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun i uz stalno mešanje dinstajte pet minuta. U vreli sos stavite oceđene plodove mora i pirinač, pažljivo promešajte, prelijte limunovim sokom i servirajte.

0 comments:

Post a Comment