Rižoto sa plodovima mora
Za 4 osobe potrebno je:
- 750 g pirinča,
- 1 kg smrznutih plodova mora,
- 1 dl maslinovog ulja,
- velika glavica crnog luka,
- 5 čenova belog luka,
- vezica peršuna,
- paradajz,
- paprika,
- 1 l vode,
- so i biber po ukusu.
Odmrznite morske plodove. U dubokoj šerpi na vrelom ulju izdinstajte sitno iseckan beli i crni luk nekoliko sekundi, pa dodajte najpre komade hobotnice i sipe, zatim paradajz isečen na kocke i prelijte sa litrom vrele vode. Ostavite da se kuva 5 minuta, a zatim dodajte ostatak morskih plodova (rakove i dagnje). Kada provri, smanjite temperatutu i stavite papriku isečenu na rezance i pirinač. Kada svi sastojci postanu meki, a tečnost gotovo ispari, pomešajte sa skuvanim pirinčem, dodajte isecakni peršun i servirajte dok je toplo.
0 comments:
Post a Comment