Za 4 osobe:
- 250 g pirinča,
- šaka pasulja
- veći zreli paradajz,
- 150 g pikantne sušene kobasice,
- 250 g očišćenih repova gambora,
- glavica luka,
- čen belog luka,
- 50 g praške šunke,
- 7 dl povrtnog bujona iz kocke,
- veza peršuna,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- so i biber.
Zagrejte ulje u većem tiganju, stavite iseckani beli luk, promešajte, dodajte očišćene paprike isečene na tračice i dinstajte 3-4 minuta. Dodajte paradajz isečen na kockice, posolite, pobiberite, promešajte, maksimalno smanjite temperaturu i kuvajte 10 minuta. Dodajte kolutiće kobasice, pirinač, prašku šunku isečenu na kockice, prelijte toplim povrtnim bujonom iz kocke, poklopite i kuvajte 12 minuta na umerenoj temperaturi, bez mešanja. Posolite, pobiberite, stavite gambore, ako je potrebno sipajte malo vode i kuvajte još 3 minuta. Isključite ringlu, ukrasite iseckanim peršunom, lagano promešajte i odmah servirajte.
0 comments:
Post a Comment