Tuesday, May 14, 2013

Kreolski rižoto

Kreolski rižoto



Za 4 osobe:

  • 250 g pirinča, 
  • šaka pasulja
  • veći zreli paradajz, 
  • 150 g pikantne sušene kobasice, 
  • 250 g očišćenih repova gambora, 
  • glavica luka, 
  • čen belog luka, 
  • 50 g praške šunke, 
  • 7 dl povrtnog bujona iz kocke, 
  • veza peršuna, 
  • 4 kašike maslinovog ulja, 
  • so i biber.


Zagrejte ulje u većem tiganju, stavite iseckani beli luk, promešajte, dodajte očišćene paprike isečene na tračice i dinstajte 3-4 minuta. Dodajte paradajz isečen na kockice, posolite, pobiberite, promešajte, maksimalno smanjite temperaturu i kuvajte 10 minuta. Dodajte kolutiće kobasice, pirinač, prašku šunku isečenu na kockice, prelijte toplim povrtnim bujonom iz kocke, poklopite i kuvajte 12 minuta na umerenoj temperaturi, bez mešanja. Posolite, pobiberite, stavite gambore, ako je potrebno sipajte malo vode i kuvajte još 3 minuta. Isključite ringlu, ukrasite iseckanim peršunom, lagano promešajte i odmah servirajte.

0 comments:

Post a Comment