Rižoto od lignji
Sastojci (za 4 osobe):
* 600 g očišćenih lignji
* 3 supene kašike maslinovog ulja
* 300 g crnog luka
* 350 g pirinča
* 2 supene kašike paradajz pirea
* 600 ml supe
* 1 rendani celer
* 200 g šeri paradajza
* 100 ml belog vina
* 50 g parmezana
* 1 supena kašika kapra
* so, biber
PRIPREMA:
Iseckati lignje na komade, pa ih staviti da se prže na ulju. Lignjama dodati sitno isečen luk, izrendan celer, so i biber. Naliti vinom i dinstati dok ne omekšaju. Zatim dodati pirinač, paradajz pire, kapar i supu, pa kuvati još 10 minuta. Rižoto posuti rendanim parmezanom.
Napomena: Maslinovo ulje sačuvaće ukus i nutritivna svojstva ukoliko se čuva u tamnoj, neprovidnoj ambalaži, daleko od svetlosti i neposrednog izvora toplote. Najbolje ga je u jelo dodati neposredno posle kuvanja.
Savet lekara: Osim povoljnog masnokiselinskog sastava, i obilje polifenola sadržanih u maslinovom ulju ”odgovorno” je za njegove blagotvorno dejstvo na srce. Polifenoli su snažni antioksidanti, deluju protivupalno i sprečavaju da dođe do zgrušavanja krvi.
Search This Blog
Archive
Friday, May 17, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment