Saturday, May 11, 2013

Rižoto sa inćunima i maslinama

Sa inćunima i maslinama

 Za 4 osobe:
  • 400 g pirinča, 
  • 6 usoljenih inćuna, 
  • 1 dl crnog vina, 
  • 1 l ribljeg bujona iz kocke, 
  • veza peršuna, 
  • manja glavica luka, 
  • 3 kašike maslinovog ulja, 
  • 40 g crnih maslinki, 
  • so i biber. 
Inćune isperite pod mlazom hladne vode, dobro ocedite i sitno iseckajte. U šerpi zagrejte ulje i na njemu zajedno izdinstajte iseckani luk i inćune, dodajte pirinač i pržite minut-dva uz stalno mešanje. Prelijte crnim vinom, sačekajte da alkohol ispari, stavite očišćene maslinke, prelijte ribljim bujonom da pirinač ogrezne i kuvajte 15 minuta, dodajući s vremena na vreme još bujona, ako je potrebno. Isključite ringlu, posolite i pobiberite, dodajte iseckani peršun, sačekajte minut-dva i odmah servirajte.

0 comments:

Post a Comment