Sa inćunima i maslinama
Za 4 osobe:
- 400 g pirinča,
- 6 usoljenih inćuna,
- 1 dl crnog vina,
- 1 l ribljeg bujona iz kocke,
- veza peršuna,
- manja glavica luka,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 40 g crnih maslinki,
- so i biber.
Inćune isperite pod mlazom hladne vode, dobro ocedite i sitno iseckajte. U šerpi zagrejte ulje i na njemu zajedno izdinstajte iseckani luk i inćune, dodajte pirinač i pržite minut-dva uz stalno mešanje. Prelijte crnim vinom, sačekajte da alkohol ispari, stavite očišćene maslinke, prelijte ribljim bujonom da pirinač ogrezne i kuvajte 15 minuta, dodajući s vremena na vreme još bujona, ako je potrebno. Isključite ringlu, posolite i pobiberite, dodajte iseckani peršun, sačekajte minut-dva i odmah servirajte.
0 comments:
Post a Comment