Thursday, May 9, 2013

Pirinač sa hiljadu ukusa

Pirinač sa hiljadu ukusa



Za 4 osobe:

  • 400 g pirinča, 
  • 100 g pileće džigerice, 
  • 150 g mlevene svinjetine, 
  • 100 g dimljene šunke u komadu, 
  • 12 očišćenih gambora, 
  • glavica luka, 
  • 2 čena belog luka, 
  • zelana babura, 
  • 2 stabljike celera, 
  • 30 g brašna, 
  • 40 g maslaca, 
  • 3 kašike maslinovog ulja, 
  • 1 dl pilećeg bujona iz kocke, 
  • kašičica "tabasko" sosa ili ekstrakta ljute papričice, 
  • kašičica sušene majčine dušice, 
  • kašičica sušenog origana, 
  • beli i crni biber u zrnu i so. 




 U tiganju zagrejte ulje, dodajte brašno i na umerenoj temperaturi mešajte 5 minuta, sklonite s ringle i ostavite sa strane. U drugoj posudi na maslacu izdinstajte iseckani crni i beli luk, stavite papriku isečenu na tračice, iseckane stabljike celera, dinstajte 5 minuta uz stalno mešanje, pa dodajte mleveno meso i iseckanu pileću džigericu, promešajte i dinstajte još 3 minuta. Ovoj mešavini dodajte proprženo brašno, pirinač, majčinu dušicu, origano, "tabasko" sos, mleveni crni i beli biber i 0,5 l toplog pilećeg bujona iz kocke, promešajte i kuvajte 15 minuta. Posolite, dodajte očišćene gambore i iseckanu dimljenu šunku, ako je potrebno sipajte još malo pilećeg bujona, i kuvajte još 5 minuta. Servirajte toplo.

0 comments:

Post a Comment