Za 4 osobe:
- 400 g pirinča,
- 100 g pileće džigerice,
- 150 g mlevene svinjetine,
- 100 g dimljene šunke u komadu,
- 12 očišćenih gambora,
- glavica luka,
- 2 čena belog luka,
- zelana babura,
- 2 stabljike celera,
- 30 g brašna,
- 40 g maslaca,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 1 dl pilećeg bujona iz kocke,
- kašičica "tabasko" sosa ili ekstrakta ljute papričice,
- kašičica sušene majčine dušice,
- kašičica sušenog origana,
- beli i crni biber u zrnu i so.
U tiganju zagrejte ulje, dodajte brašno i na umerenoj temperaturi mešajte 5 minuta, sklonite s ringle i ostavite sa strane. U drugoj posudi na maslacu izdinstajte iseckani crni i beli luk, stavite papriku isečenu na tračice, iseckane stabljike celera, dinstajte 5 minuta uz stalno mešanje, pa dodajte mleveno meso i iseckanu pileću džigericu, promešajte i dinstajte još 3 minuta. Ovoj mešavini dodajte proprženo brašno, pirinač, majčinu dušicu, origano, "tabasko" sos, mleveni crni i beli biber i 0,5 l toplog pilećeg bujona iz kocke, promešajte i kuvajte 15 minuta. Posolite, dodajte očišćene gambore i iseckanu dimljenu šunku, ako je potrebno sipajte još malo pilećeg bujona, i kuvajte još 5 minuta. Servirajte toplo.
0 comments:
Post a Comment