Rižoto sa začinima i paprikama
Za 4 osobe:
- 320 g pirinča,
- po jedna zelena, crvena i žuta babura,
- 1 l povrtnog bujona iz kocke,
- 1 dl suvog belog vina,
- ravna kašika kima u prahu,
- kašičica karija u prahu,
- kašičica šafrana u prahu,
- ljuta papričica,
- glavica luka,
- kašika sirćeta,
- veza peršuna,
- 3 kašike ulja i
- so.
Babure i papričicu očistite i isecite na trake, odnosno kolutiće. U šerpi zagrejte ulje i na njemu kratko propržite iseckani luk, dodajte šafran, kim i kari, prelijste s malo toplog povrtnog bujona iz kocke i promešajte. Dodajte pirinač i dva-tri minuta pržite na jakoj temperaturi uz stalno mešanje. Prelijte vinom, sačekajte da alkohol ispari, dodajte babure i papričicu, ponovo prelijte bujonom i kuvajte 15 minuta, povremeno dodajući još bujona. Posebno umutite ulje i sirće, dodajte so i iseckani peršun i ovu mešavinu sipajte preko pirinča. Promešajte i servirajte toplo.
0 comments:
Post a Comment