Sunday, May 12, 2013

Rižoto sa začinima i paprikama

Rižoto sa začinima i paprikama
Rižoto sa začinima i paprikama


Za 4 osobe:

  • 320 g pirinča, 
  • po jedna zelena, crvena i žuta babura, 
  • 1 l povrtnog bujona iz kocke, 
  • 1 dl suvog belog vina, 
  • ravna kašika kima u prahu, 
  • kašičica karija u prahu, 
  • kašičica šafrana u prahu, 
  • ljuta papričica, 
  • glavica luka, 
  • kašika sirćeta, 
  • veza peršuna, 
  • 3 kašike ulja i 
  • so.


Babure i papričicu očistite i isecite na trake, odnosno kolutiće. U šerpi zagrejte ulje i na njemu kratko propržite iseckani luk, dodajte šafran, kim i kari, prelijste s malo toplog povrtnog bujona iz kocke i promešajte. Dodajte pirinač i dva-tri minuta pržite na jakoj temperaturi uz stalno mešanje. Prelijte vinom, sačekajte da alkohol ispari, dodajte babure i papričicu, ponovo prelijte bujonom i kuvajte 15 minuta, povremeno dodajući još bujona. Posebno umutite ulje i sirće, dodajte so i iseckani peršun i ovu mešavinu sipajte preko pirinča. Promešajte i servirajte toplo.

0 comments:

Post a Comment