Friday, May 10, 2013

Rižoto sa karijem i pečurkama

Rižoto sa karijem i pečurkama

 Za 4 osobe:
  • 350 g pirinča, 
  • po 100 g vrganja,
  •  lisičarki i bukovače, 
  • 5 dl piva, 
  • 7 dl povrtnog bujona iz kocke,
  •  glavica luka, 
  • 2 kašike karija u prahu,
  •  pola kašičice šafrana u prahu, 
  • dve grančice majorana, 
  • 3 kašike istruganog parmezana, 
  • 2 kašike maslinovog ulja, 
  • 40 g maslaca, 
  • so i biber. 
Pečurke prebrišite vlažnom krpom i isecite na listiće, luk sitno iseckajte. Pripremite povrtni bujon. U veću šerpu sipajte ulje i pola količine maslaca, zagrejte, izdinstajte usitnjeni luk, stavite pečurke i dinstajte 3 minuta. Dodajte pirinač, promešajte i kada se pirinač zacakli smanjite temperaturu, prelijte pivom, promešajte, pa kako pirinač upija tečnost postepeno sipajte bujon i kuvajte dok pirinač ne omekša. Posolite, pobiberite, dodajte kari i šafran, promešajte, sklonite s ringle, dodajte preostali maslac i istrugani parmezan, promešajte, ukrasite iseckanim majoranom i servirajte.

0 comments:

Post a Comment