Rižoto sa karijem i pečurkama
Za 4 osobe:
- 350 g pirinča,
- po 100 g vrganja,
- lisičarki i bukovače,
- 5 dl piva,
- 7 dl povrtnog bujona iz kocke,
- glavica luka,
- 2 kašike karija u prahu,
- pola kašičice šafrana u prahu,
- dve grančice majorana,
- 3 kašike istruganog parmezana,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 40 g maslaca,
- so i biber.
Pečurke prebrišite vlažnom krpom i isecite na listiće, luk sitno iseckajte. Pripremite povrtni bujon. U veću šerpu sipajte ulje i pola količine maslaca, zagrejte, izdinstajte usitnjeni luk, stavite pečurke i dinstajte 3 minuta. Dodajte pirinač, promešajte i kada se pirinač zacakli smanjite temperaturu, prelijte pivom, promešajte, pa kako pirinač upija tečnost postepeno sipajte bujon i kuvajte dok pirinač ne omekša. Posolite, pobiberite, dodajte kari i šafran, promešajte, sklonite s ringle, dodajte preostali maslac i istrugani parmezan, promešajte, ukrasite iseckanim majoranom i servirajte.
0 comments:
Post a Comment